Kam až mě nohy donesou...

... o vášni k běhání, o ultramarathonu, o přírodě a snad trochu i o lidech - sobě i jiným pro radost.

pondělí, února 07, 2005

28.den, první post a proč vlastně

Tak jo. ... po nekolika tydnech vahani jsem zalozil svuj behaci blog. Castokrat jsem uz premyslel o cem a jak psat, a vzdycky mi to prislo strasne snadny, bylo toho tolik co me napadlo, ale najednou, kdyz uz je to tu, tak to moc nejde.
Bude asi lepsi, kdyz zacnu trochu o sobe. Je mi 26 let. Poprve jsem zacal behat v 16ti, bylo to na americke high school v Severni Karoline, kam jsem odjel na rok misto tretaku ceskyho gymplu. Asi po mesici me tam nekdo behem prestavky proste pozval, jestli nechci s nimi behat "cross country". Nejspise to zalichotilo memu adolescentnimu egu, a ac do te doby jsem mel velke potize s ceskou 12ti minutovkou (o niz jsem se pozdeji dozvedel ze se jmenuje Cooperuv test) a v te dobe jiz zacal kourit zhruba krabku tvrdejch camelek denne, tak jsem na to kejvnul. To byl muj prvni behaci zacatek - 5km prespolniho behu. Mozna to v ty dobe byla nejaka poza, ale nejspise mne to stejne nejak chytilo za srdce, protoze pres vsechny mozne a nemozne problemy, kdy jsem musel prestat behat jsem vzdy drive ci pozdeji zacal znovu.
Nevim jak to vsechno pujde nyni, nebo do budoucna, ale kazdopadne jsem opet zacal. Moje posledni pauza byla zpusobena asi x-tym zranenim, tentokrate podkolennimi vazy a trvala neco malo pres rok. Presne pred 4mi tydny jsem to uz nevydrzel a zacal znovu, od nuly. Vzal jsem si treninkovy plan Toma Fleminga pro lehce pokrocile z "Complete Book of Running", sestaveny pro ty kteri behaji 10K mezi 44'-50' (kamz snad stale jeste patrim ... ale o tom treba jindy) a zaroven pro ty, kteri touzi dokoncit maraton mezi 3'30''-4'00''. Po techto 4 tydech mam zatim za sebou 28 rannich behu a neco kolem 170km, pred sebou jeste 22 tydnu a asi 1230 km do cile meho snu - maratonu.
Asi je tezke rici dopredu, k cemu vsemu muze slouzit tento blog, ale nechal jsem se inspirovat "Maratonskym denikem aerobniho trageda" a doufam, ze krome motivace pro mne samotneho, muze slouzit treba i jako zdroj inspirace, pobaveni ci pomoci pro kohokoliv jineho, kdo se rozhodne zblaznit podobnym zpusobem.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home