Kam až mě nohy donesou...

... o vášni k běhání, o ultramarathonu, o přírodě a snad trochu i o lidech - sobě i jiným pro radost.

pátek, února 25, 2005

Rampouchy ve vousech ale sníh mizí

Dnes jsem se uspesne posunul na policko (5,Pa). Skoncila tak serie tri sest-a-pul kilometrovych behu po stejnem okruhu. Normalne se mi to nestava, ale tentokrat se mi to uz trochu zajidalo. Myslim, ze je to ale spise unavou, stale diky reliktum casoveho posunu neusnu drive jak ve dve rano. Snazim se aspon vstavat pred osmou (coz je i tak pozdeji nez normalne), abych se co nejdrive zase aklimatizoval. Vcera i dnes byl po ranu pekny mraz, rekl bych tak kolem -7 , protoze se uz i v mem strnisti zkondenzovana para menila na krystalky ledu. To co propotim pres cepici mrzne vetsinou taky, takze dobiham mirne ojinen.
Snih z cest povetsinou uz zmizel, betonove i asfaltove cesty se uklizeji a ta troska co obcas nekde zustala pres den na slunicku nataje, v noci zmrzne a zustavaji z toho tvrde ledove cucky, na kterych se dobre lamou nohy a predevsim kotniky. Na lesnich a polnich cestach se snih stale drzi, ale uz je to vsechno udusano, misty to klouze, tedy zadna slast ... zvlaste ve srovnani se stredou. Na vikend predpovidaji opet snezeni, dalsi ochlazeni a vetsi vitr ... jak by rekl klasik: "Budeme uvidet!"
P.S. Pro ty co nezaznamenali diskusi o celovkach zvlaste doporucuji zasveceny komentar jednoho prispevatele, ktery na zaklade zkusenosti ze sve profesionalni kariery doporucuje celovky typu Dino a Hroch ... fakt stoji za shlednuti ;-))

1 Comments:

At 25. 2. 2005 14:15:00, Anonymous Anonymní said...

Ahoj,
už druhý měsíc se docela dobře bavím čtením blogů, jejichž kouzlo jsem nedávno objevil. Jsem taky tak trochu běžec-amatér, takže s vámi všemi docela cítím. Musím se přiznat, že když ráno přijdu do práce, nejdříve ze všechno projedu e-maily, pak hned všechny tři zatím objevené blogy (aerobní tragéd, shadow a tučňák) a až teprve potom se "vrhám" do práce.
Ale k věci: abych taky trochu přispěl k diskusi a nebyl jen pasivním čtenářem. Zajímavé blogy jsou např. na: www.coolrunning.com.au
Je to sice anglicky, ale "aussíci" jsou docela dost cool.
Pepa.

 

Okomentovat

<< Home