Kam až mě nohy donesou...

... o vášni k běhání, o ultramarathonu, o přírodě a snad trochu i o lidech - sobě i jiným pro radost.

úterý, dubna 17, 2007

Stínova termínovka aneb Playmakers Series rulezzz !!!

Pohar Behej.com jiz bezi na plne obratky, tragedi i tragedky boduji o sto sest, me vlastni casy na treninkovych okruzich se postupne snizuji a prumerna tydenni kilometraz utesene roste. A tak i mne to tahne ven merit sily nejen sam se sebou, ale i s ostatnimi, dat do behu krome vsech svych sil i srdce a opet zazit ten zvlastni adrenalinovy stav kdy se clovek postavi na startovni caru a netrpelive vyckava na startovni vystrel, uder do zvonu, zahoukani parni sireny ci proste a vystizne zvolani "Go!".
Prosel jsem si tedy vsechny mozne terminovky nalezitelne na internetu, kupy letaku v nasem bezeckem obchode i vyvesene propozice pri mych trech dosavadnich zavodnich ucastech. Rozhodl jsem se pro model dvouvrcholove sezony s jednim jarnim a jednim podzimnim maratonem, jimz bude predchazet pulmaratonsky test. V mezidobi se zamerim na poharovy serial organizovany pod zastitou mistniho bezeckeho obchodu s nazvem "Playmakers Series". Z dvanacti behu je cela desitka dlouha 5 km, jeden zavod je osmikilometrovy a jeden pulmaratonsky. Myslim, ze to pomerne dobre zapada do mych casovych i treninkovych moznosti. Do "petky" clovek muze vlozit celou svoji dusi, ale do par dnu se z ni oklepe a muze se rovnou postavit znovu na start nebo si dat dlouhy beh se zretelem na budouci maraton. Pri absenci (moc se na to zatim necitim) intervaloveho treninku jsou pak rychle zavodni petky jeho dobrou alternativou. Ale asi nejvice ze vseho se tesim na ty endorfiny, ktere se dostavi jen kdyz si clovek na sebe pripne zavodni cislo ... jo, to se priznam, o to mi jde a na to se tesim, i kdyz v dobe kdy ja dobiham do cile uz mohou byt ti, co se pozdeji postavi na bednu jiz davno vysprchovani i s vyfenovanymi vlasy. Nize tedy prikladam svuj provizorni seznam, v nemz tajemna znacka (PS) znaci zavod v ramci zminovaneho poharu "Playmakers Series".

22. duben - Race for the Place 5K (East Lansing)(PS)
28. duben - Borgess Run for Health Half-Marathon (Kalamazoo)
4. kveten - Mason State Bank 5K (Mason)(PS)
20. kveten - Capitol Bancorp 5K (Lansing)(PS)
26. kveten - Bayshore Marathon (Traverse City)
1. cerven - Cooley Law Race for Education 5K (Lansing)(PS)
7. cervenec - Max's Race 5K (East Lansing)(PS)
22. cervenec - Ele's Race 5K (Okemos)(PS)
12. srpen - Leg It for Life 5K (East Lansing)(PS)
9. zari - Kellie Sebrell DeWitt Trail Run 5K (DeWitt)(PS)
16. zari - Playmakers Autumn Classic 8K (Haslett)(PS)
30. zari - Capital City Half-Marathon (Lansing)(PS)
7. rijna - MSUFCU Dinosaur Dash 5K (East Lansing)(PS)
28. rijna - Metro Health Grand Rapids Marathon (Grand Rapids)

Co se tyce mych poharovych ambici, musim priznat ze je mam rozlozene do dvou urovni. V ramci te prvni a lehci bych se chtel zucastnit alespon 10 zavodu z 12, neb pak jako pravidelny ucastnik ziskam poukazku na jeden chleba mesicne po cely rok 2008 od spolusponzorujiciho pekarstvi, coz by byly me prvni bezecke "prize money". V druhe urovni bych chtel tez v poharu alespon jednou bodovat, coz dle lonskych vysledku nebude vubec jednoduche, a v pripade ze by se to podarilo, znacilo by to velky uspech me bezecke kariery. V absolutnim poradi bere body prvni desitka bezcu, v hodnoceni vekovych kategorii pak prvni petka. V absolutnim poradi nemam narok a ve sve vekove skupine bych musel pravidelne dobihat pod 20:00 abych mel nejaky bod jisty. Obcas se samozrejme sejde trosku slabsi konkurence a tak jednou dvakrat za sezonu lze dostat par bodiku i za casy kolem 21:20, coz uz pro mne snad nebude brzy nerealne. Bodu ziskanych vsak lepsim casem namisto absenci souperu bych si jiste cenil vice. Budeme uvidet ;-)

4 Comments:

At 17. 4. 2007 21:33:00, Blogger Rostislav Bažanowski said...

Vybodni se na body, chleba je důležitější :)
S tím pekařstvím to je zajímavý nápad, zkusím oslovit nějakého v Ostravě :)
Sponsory potřebujeme jako sůl.

 
At 18. 4. 2007 16:24:00, Blogger Running Shadow said...

To je jasny ze mi jde hlavne o ten chleba, ale nemuzu to napsat natvrdo aby mne kovani zavodnici nezatratili ze mi jde jen o kus zvance ... jeste kdyby tak podobny sponsoring poskytoval nejaky pivovar nebo hospoda ... to bych zlakal urcite i svoji lepsi polovicku ;-))

 
At 20. 4. 2007 18:07:00, Anonymous Anonymní said...

Dobrá termínovka - 2 vrcholy a k tomu řada přípravných závodů.
Budu Ti držet palce a průběžně sledovat výsledky.
22.4. běžím v Chotěboři 10 mil (opravdu jsou to míle), pro mě to bude rekonvalescenční výklus, a tak si na Tebe vzpomenu.

 
At 20. 4. 2007 23:59:00, Blogger Running Shadow said...

hejkal - diky !! drzenych palcu neni nikdy dost ;-) Na ty petky se fakt tesim, hlavne ze se budu moci vyzavodit jako snad jeste nikdy, zkouset treba ruzne taktiky, jit na riziko ... zatimco ty dlouhe trate radsi trochu na jistotu, aby si to clovek nepokazil kdyz je to jednou za uherskej rok. Uzij si 10mil, at te po chorobe chytne zase chut a sila do behani !!

 

Okomentovat

<< Home