Kam až mě nohy donesou...

... o vášni k běhání, o ultramarathonu, o přírodě a snad trochu i o lidech - sobě i jiným pro radost.

čtvrtek, března 08, 2007

Trpký život ve vyhnanství


Nevim zda-li je nutne nejak komentovat mapu zobrazujici geografickou koncentraci bezcu z fora behej.com ... pohled je z me strany dosti trystni, a musim priznat, ze pri cteni o vsech moznych setkanich na ruznych zavodech a akcich jen nostalgicky zavidim. Vypada to ze se po letech spanku amaterska bezecka scena v Cechach neuveritelne probouzi a soude podle lamanych ucastnickych rekordu at uz na internetovych strankach ci na jednotlivych zavodech to je zrejme teprve zacatek. Vsechno to z povzdali sleduji a premyslim, co by kdyby ... ale na to asi jen tak nedojde, jestli vubec nekdy. Mozna ze vzhledem ke geograficke poloze jsem si pro svuj blog o mem bezeckem trmaceni vybral spatny jazyk, na druhou stranu kdyz jsem zacal pokusne prispivat do bezeckych sekci na strance 43things.com nasel jsem si virtualniho sparing partnera na Novem Zelandu ...

... anyway, jak by rekli domorodci ... kdyz kdysi zacinal prulomovy Trageduv blog, trvalo to hezkych par mesicu, nez se prvni poztraceni tragedi vzajemne nasli. Kazdopadne kdyby se nekdo chystal treba do Chicaga, nebo vubec za velkou louzi na zapad od Evropy, a meli-li byste chut, dejte klidne vedet, sebehnout se da skoro vsude.

5 Comments:

At 8. 3. 2007 18:30:00, Blogger Vl001 said...

Myslím, že to vidíš příliš optimisticky. Zase tak velké běžecké obrození tu není:-)

 
At 8. 3. 2007 19:50:00, Blogger Niktomuž said...

Taky si myslím, že to vidíš hodně optimisticky. Velká účast na březnových závodech je především důsledkem nejmírnější zimy za hodně dlouhou dobu. Lidé mají jednak díky tomu natrénováno a pak také nemusí řešit dilema, jestli závod, nebo víkend na běžkách:-)

 
At 8. 3. 2007 20:07:00, Blogger Running Shadow said...

No nevim jestli vam mam verit ;-)) ... me to fakt prijde skoro jako mala revoluce. Kdyz jsem zacinal poprve behat v roce 1996 tak bylo skoro nemozne najit jakekoliv informace pro amaterskeho neregistrovaneho bezce. Za pulroku pobihani po Vysehrade jsem potkal jednoho (slovy 1) bezce. Pripadal jsem si jako na Marsu a zoufale prochazel regionalni prilohy ruznych novin abych tu tam objevil nejaky zavod. Jeste pred tremi lety info na internetu prakticky nula, pak prisly prvni blogy a najednou clovek zjistil ze podobnych blaznu je vice. A ted uz je to skoro jako nejake hnuti. Ma to sveho guru Milose, zkusene aparatciky Radka a Tucnaka, dokonci i "zleho muze" Foresta ci teoretika Alese Tvrznika s filozovem Svatou Sedlackem. Prvni rocnik poharu Behej.com ma ciselne oznaceni prave proto ze tu pred tim nic podobneho nebylo. Jiste BBP neni zcela nove, ale preci jen je geograficky skromnejsi ... nevim, nevim, jenom na to pocasi bych to nesvadel ;-))

 
At 9. 3. 2007 22:21:00, Blogger toro said...

ahoj shadow, to možná ještě nevíš, že se nesportovec znovu chystá do MI. Přesněji do Novi, a pokud to jen trochu půjde, tak bych tě určitě zkontaktoval a dali by jsme nějaký pěkný výběh, jen doufám, že budeš dodržovat lidskou rychlost :D
Měj se prima,
Tomáš

 
At 9. 3. 2007 22:59:00, Blogger Running Shadow said...

ad Toro: HA !!! No to je vec !!! To je od nas za rohem !! Staci jenom napsat kdy a presne kde. Co se tyce moji rychlosti tak si urcite starosti delat nemusis ;-)) Poslu ti svuj obcansky email.

 

Okomentovat

<< Home