Kam až mě nohy donesou...

... o vášni k běhání, o ultramarathonu, o přírodě a snad trochu i o lidech - sobě i jiným pro radost.

úterý, března 13, 2007

Blízká rozhodnutí třetího druhu


Jsou to temer presne dva mesice od meho bezeckeho zmrtvychvstani, a se mnou to uz zacina cloumat smerem k maratonu. Nejsem vubec zastancem presneho planovani, tedy vyhlednuti si daneho zavodu v terminovce a pak na dane datum nasroubovat podrobny harmonogram pul roku dopredu. Spise mam rad flexibilnejsi pripravu, kdy se da nejaky tyden snadno zopakovat, nebo treba sebrat, proste podle chuti a potreby. Take je mi jasne ze rozumne rozbehani na maraton by urcite melo zabrat par solidnich mesicu s velmi dlouhymi behy, ktere mi zoufale chybely pri mem prvnim a zatim jedinem maratonu. Jenze tentokrat je situace ponekud jina. Maraton o ktery mam nejvetsi zajem je na konci rijna v Grand Rapids, tedy v podstate za humny na domaci pude. Do te doby se mi ale jenom cekat nechce a sije to se mnou abych nabral vice zkusenosti a zabehl si nejaky maraton jeste pred tim. Zajimavou moznosti se jevi Bayshore Marathon v Traverse City na konci kvetna. Tou dobou bych mel mit odbehano 4 a pul mesice. To neni mnoho, ale vzhledem k mym ambicim (ubehnout, nikoliv ubelhat) a preci jen uz ne tak jalovym zkusenostem to neni zas tak malo. Za obvyklych okolnosti bych si rekl ... "budeme uvidet" a rozhodoval bych se podle aktualni formy az nekdy v pulce kvetna. Problem ale je ze tento krasny maraton ma omezenou kapacitu 1700 ucastniku. Doprovodny pulmarathon ma kapacitu dokonce jen 1000 lidi a ta byla naplnena jiz 15.unora. Nyni organizatori vyhrozuji, ze i ucastnicka kvota marathonu bude naplnena na prelomu brezna a dubna. Tak opravdu nevim co ted ... moje baba radi jit do toho, ale i tak je to proti memu presvedceni, kdyz nevim co a jak bude nebo nebude ... na druhou stranu me to bude lakat cim dal vic, a kdybych to v kvetnu propasl a byl pri tom v rozumne forme, tak by me to asi zralo cele leto. Myslim, ze mam asi tak jeden az dva tydny na rozhodnuti.

6 Comments:

At 13. 3. 2007 18:44:00, Blogger Vl001 said...

Nooo, já to udělal tak, že jsem si napřed maraton a pak IM vyzkoušel a teprve pak se na ně začal připravovat. Jeden pak líp ví, co ho bude čekat:-) Takže jestli to máš jako anketu, já jsem pro přihlásit:-)

 
At 13. 3. 2007 21:10:00, Anonymous Anonymní said...

cau,

urcite bych zkusil ten maraton v květnu. je to terminove bliz. Uz jsi maraton dal (sice horsky,ale to nevadi! :). A ten rijnovy zvladnes taky. 2 maratony za rok je pekny plan.

At to beha.

T.

 
At 18. 3. 2007 11:10:00, Blogger toro said...

Já bych byl taky pro závod, ale já dal v životě jen jeden, tak mě ber s rezervou.
Tomáš

 
At 20. 3. 2007 17:12:00, Blogger toro said...

posílal jsem ti email ohledně společného výběhu, dostal jsi ho?

 
At 21. 3. 2007 1:56:00, Blogger 3COP said...

Jen se jdi proběhnout, přeci nebudeš běhat jen tak zbůhdarma, aspoň uvidíš, že to máš v kapse.

 
At 21. 3. 2007 15:36:00, Blogger Running Shadow said...

no vy mi teda davate ... ze jsem se tak blbe ptal, mohlo mi to dojit hned, ze od "lidi" jako vy se zadne utechy nedockam ;-))).

ad toro: byl jsem par dni mimo dosah internetu ... odpovidam v zapeti.

 

Okomentovat

<< Home