Kam až mě nohy donesou...

... o vášni k běhání, o ultramarathonu, o přírodě a snad trochu i o lidech - sobě i jiným pro radost.

čtvrtek, března 10, 2005

Výpad na západ, ale Ďáblova hora odolala

V pondeli jsem si dal pauzu, podle planu by mela byt pomala petka, ale nejblizsi park byl ode mne vic jak tri kilometry a behat jen po spinavych chodnicich a dlazebnich kostkach mi prislo kontraproduktivni. ... sofistikovana vymluva zarucujici delsi vyvalovani v posteli rano pred snidani.
Na uteri pripadala osma, rozhodl jsem se tedy vyrazit, tentokrat na zapad do Grunewaldu. Podle mapy to vypadalo zhruba stejne daleko jako Tiergarten, tak proc ne.
Rozdil v provozu byl proti nedeli obrovsky. Chodniky plne lidi, silnice zablokovane automobily, spatne rozptylove podminky, smog ... no, nic moc prostredi na osvezujici ranni beh. Ze Stuttgarter Platzu jsem vyrazil nejprve na jih, podbehl jsem rychlodrahu a stocil se na zapad. Bezel jsem podel viaduktu, ktery jsem mel kopirovat asi tri kilometry, behem nichz se zacne zvolna stacet na jihozapad, pak ho znovu podebehnout a mel jsem se vynorit v Grunewaldu. Lec silnice se zacala stacet drive nez viadukt, vracejici me zpet do mesta. Mezi me a trat se dostaly zahradkarske kolonie. Snazil jsem se stale drzet co nejvic vpravo, ale v jednu chvili me to zaneslo az na Kurfurstendamm. Prekonal jsem dalnicni okruh, i dalsi zeleznicni trat vedouci na jih a dostal se do vilove ctvrte. Bezel jsem dal po Trabenerstrasse. Potkal jsem ceduli pro cyklisty, ze jeste 1.5km do stanice Grunewald. To me docela navnadilo. Bezel jsem ale dal a prislo mi to jako cela vecnost ... a dalsi cedule Grunewald S-Bahn 1km. ... to me ale docela dostalo, prislo mi to pekne nefer, jak se tam tak morduju, a ne a ne a ne se dostat kam potrebuju. Jeste chvilka psychickeho utrpeni a byl jsem tam. (Kdyz se ted divam do mapy, tak ty cedule nelhaly, jen se to obcas stava, ze ze zahadnych duvodu se mi zdaji nektere kilometry aspon petkrat delsi nez jine, tohle byl ocividne podobny pripad.) Podbehl jsem nadrazi na druhou stranu a hned jsem na rohu lesoparku. Drive jsem na mape pokukoval po Teufelsbergu (Dablova hora), ktery by byl pikantni destinaci dnesniho behu, ale tak nejak jsem toho mel dost. Byl jsem trochu rozmrzely mizernym terenem, spatnym ovzdusim a vidinou navratu ... buhvikudy. No proste jsem to stocil za trati opet na severovychod smerem k "domovu". Cesta vedla podel pomerne hlucne a rusne silnice, na nalade mi to nepridalo. Jak tak bezim, dotal jsem se opet k dalnicnimu okruhu. Vede pres nej lavka, ale usti na velkokapacitnim parkovisti berlinskeho vystaviste. ... pripada mi to jako zly sen, sbiham po nejake vedlejsi silnici podel te dalnice zaplivanym podjezdem pod viadukt, vyvede mne to nekde uprostred postindustrialni zony pripominajici libenske lodenice v Praze. A najednou je prede mnou zase dalsi nakladove nadrazi. To uz zpomaluju, rozhlizim se jestli se to da nekde prebehnout, nebo se radsi vratit, ale je to oploceno s ostnatym dratem, zpatky do Grunewaldu to je minimalne 2km navic (plus 2km zase zpet), na to uz nemam cas ... nastesti ale nachazim nejaky mrnavy podchod pro pesi, skoro z toho dostavam klaustrofobii ... a svete div se, vypusti mne to u dalnicni lavky kterou jsem se zprvu dostal na Trabennerstrasse. Jsem zachranen ... a vracim se stejnou cestou pres Kurfurstendamm, pak opet podel viaduktu na Stuttgarterplatz. Dnesni beh si za ramecek nedam, Dablova hora odolala ... ale co, na tachometru se zase narolovalo par kilometru tim spravnym smerem.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home